COAL wint overtuigend eigen Cor Beije Toernooi 2017

27 augustus 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Finale: COAL – HOV/DJSCR (3-1) 5-2

De formatie van trainer Boscolo won haar eigen Cor Beije toernooi na een hele leuke en sportieve wedstrijd in de finale van HOV/DJSCR.

De afgelopen jaren was de prijs steeds in de handen van Blijdorp maar tijdens deze editie was vrijdag HOV/DJSCR met 3-2 te sterk voor Blijdorp. COAL won afgelopen vrijdag met 6-4 van SDV.

Op een UEFA gecertificeerde grasmat en prachtig voetbalweer begon de wedstrijd onder leiding van goed fluitende scheidsrechter Rico. Beide teams begonnen afwachtend met goed combinatiespel, het was duidelijk dat twee goed voetballende teams tegen elkaar stonden. COAL zette snel druk op de spelers van HOV/DJSCR waardoor zij moeilijk aan opbouwen toe kwamen. Na 6 min was het Portas die zich goed vrij speelde maar zijn schot werd uitstekend gekeerd door de keeper. COAL bleef de gevaarlijkste en zo was het in 10 min 1-0, Haris Kahrovic maakte een goede actie en gaf voorzet op Portas welke koelbloedig inkopte. Het was COAL wat in de eerste 25 min overtuigend speelde en zo kregen ze na 20 min spelen vrije schop op 25 meter van het doel van HOV/DJSCR, Haris Kahrovic legde de bal breed en Jerry Fortes schoot keihard in de kruising 2-0. Hierna nam HOV/DJSCR het spel over en werd regelmatig gevaarlijk. Door een fout aan de linkerkant werd El Kaliffi alleen voor de keeper gezet en hij maakte 2-1. Net voor de rust zorgde Delgado alsnog voor 3-1 uit een goed uitgevoerde counter.

Na de rust werden wat wisselingen doorgevoerd aan beide kanten en was het weer een leuk pot voetbal. Het was toch COAL die al heel snel op 4-1 kwam via Eder doordat HOV/DJSCR meer forceerde om een goal te maken. In deze fase van de wedstrijd speelde COAL zeer overtuigend en zo kregen ze steeds meer kansen. Na een goede actie werd Delgado in het strafschopgebied onderuit gehaald en werd een terechte penalty gegeven. Ingevallen Said Ahmed schoot deze zeer zwak in en kon de keeper redding brengen. Uit de eerst volgende aanval maakte HOV/DJSCR 4-2 en met nog 25 min spelen kregen ze weer hoop op goed resultaat. De verdediging onder leiding van Hrnjic begon te wankelen door de grote druk van HOV/DJSCR. Keeper Gecmen voorkwam de verdere aansluiting van HOV/DJSCR. De krachten vloeiden aan beide kanten weg, de laatste tien minuten waren loodzwaar. In de laatste minuut gaf invaller Murati een mooi assist op Haris Kahrovic welke keeper omspeelde en voor eindstand 5-2 tekende.

Beide teams maakten goede indruk en zullen goed voor de dag komen in de derde klasse. COAL won Cor Beije cup en gaat zich nu opmaken voor de bekerwedstrijden beginnend a.s. zondag tegen NOC Kralingen uit.

Opstelling: Gecmen, Packbier, Hrnjic, Eder (Hendry), Malaria, A.Kahrovic, Fortes (Cabral), Hoxhaj (Ahmed), H.Kahrovic, Delgado, Portas (Murati)